Qué veure

CONJUNT MEDIEVAL DE SOTA-RIBES
Format pel Castell del segle X,L’església vella amb el Portal de les ànimes,la casa del Terme,que allotjà l’Ajuntament i la primera escola del municipi,i el Pont de la Palanca. Al costat,el Pi de la Palanca (arbre declarat monumental).


ERMITA DE SANT PAU (XV)
Construïda sobre les runes d’una casa romana,és un element emblemàtic arrelat a la tradició del poble.

 

 


 


ESGLÉSIA NOVA
Edifici neogòtic de pedra artificial i formigó armat. L’església que alça les seves torres bessones per damunt de la ciutat,presenta tres naus amb pilars octogonals,inspirats en l’església de Santa Maria del Mar de Barcelona.

 


TIMBES
La riera de Ribes ha anat excavant el terreny argilòs del municipi i ha format aquestes formacions anomenades ‘timbes’.

 

 


 


NUCLI ANTIC (BARRI DE LES PARELLADES,BARRI DEL PALOU,CARRER DEL PI)

No us perdeu el nucli antic de la vila amb els barris emblemàtics plens de masies i construccions que li donen un caràcter únic i entranyable.

 

 


 


CASES D’AMERICANOS
Aquestes construccions colonials de finals del segle XVIII i principis del XIX,estan repartides pel casc antic i constitueixen el llegat dels ‘americanos’,aquells ribetans que marxaren a les colònies espanyoles a fer fortuna.


MASIES
Gaudeix de més de 50 masies repartides pel municipi formant part del patrimoni històric-cultural,i de la plana agricola esquitxada de vinyes.


PINS MONUMENTALS
Exemplars únics pel seu caràcter monumental,o per la seva gran alçada:Pi,al carrer del Pi que ha donat nom al carrer i que és una de les imatges més típiques de Ribes o el pi del pont de la palanca situat a Sota-Ribes.


ELS COLLS
Única sortida al mar de Sant Pere de Ribes,amb el mirador a la costa configura un paisatge característic del litoral del Garraf.